Ungdomsjakt med Drever 2014

 

Ungdomsjakt 2014

Korvgrillning20141005_0147 

3-5/10 2014 anordnade GDK tillsammans med Bollnäs jaktvårdskrets, Gävleborgs Stövarklubb en helg för ungdomar innehållande jakt med Drever & Stövare samt hagelskytte

På Lördagen började dagen med stövarjakt, en av ungdomarna lyckades fälla sitt livs första hare vilket naturligtvis var uppskattat, på eftermiddagen stod hagelskytte på Agendan vid vallsta jaktskytteklubbs skjutbana.

Väntan på upptag 

På Söndagen var det sedan dags för jakt med Drever, tyvärr blev inte det jaktliga resultatet framgångrikt då hundarna hade mycket svårt att hitta någon typ av slag att arbeta på, möjligen pga. regnandet under natten och morgonen. Trots idogt sökande av våra rutinerade hundar uteblev upptagen, mycket tråkigt en sån här dag när vi skulle visa upp vår hundras och vad den går för, alla vi som jagar med hund vet ju att det inte går bra alla dagar, och kanske det även är en bra lärdom för grabbarna, vi lovade dock att om dom hör av sig till oss i klubben så ska vi försöka se till att att dom ska få hänga med på Dreverjakt vid något annat tillfälle. Men vi hade iaf. trevligt med korvgrillning och jaktsnack.

 Vart är dom20141005_0158

Att vi i som klubb (och även enskilda medlemmar) ägnar oss åt ungdomsverksamhet och försöker ta med ungdomar ut på Dreverjakt är enl. mig ett av dom viktigaste uppgifter vi har inför framtiden, utan nyrekrytering så blir naturligtvis följderna så småningom därefter. Det här var tredje året som GDK arrangerar el. är delaktig i arrangemang med praktisk jakt för ungdomar, det ska vi försöka fortsätta med.

20141005_0149Avslutad dag

Vill tacka alla funktionärer som ställer upp att ordna med allt för att det här ska fungera, och framför allt även ni ungdomar som deltog. Hör gärna av er till någon av oss i styrelsen så ska vi se till att ni kan hänga med på jakt någon passande dag.

Kontakt uppgifter hittar ni under fliken klubben/styrelsen

 Dan-Erik Persson ordf GDK

20141005_0159Väntan på skjuts efter avslutad jaktdag